Stockholm City Chess Festival 12

Den tolfte upplagan av Stockholm City Chess Festival spelas den 7 december 2024. Platsen är även denna gång Spy Bar vid Stureplan i Stockholm och som vanligt riktar tävlingen sig till oerfarna spelare som kan spela schack men inte är vana tävlingsspelare. Det formella kravet för att få vara med är att, om man inte varit med tidigare, inte har ett officiellt ratingtal. Vi har dessutom en åldersgräns på 18 år.

Tävlingen spelas med alla “riktiga” schackregler, men det är en trevlig och tillåtande atmosfär och även om du aldrig deltagit i en schacktävling förut kommer vi att göra allt vi kan för att du ska känna dig bekväm med regler och annat. Känner du någon som varit med tidigare kan hen säkert intyga att det stämmer.

Alla kommer att få spela lika många schackpartier oavsett om man vinner eller förlorar, och lottningen är utformad så att alla kommer möta allt jämnare motstånd ju längre turneringen fortgår.

Arrangörer är Joel Ighe och Carl Fredrik Johansson. Carl Fredrik har lång erfarenhet som tränare, spelare och ledare och kommer tillsammans med sina unga schackledare från Uppsala SSS lotsa oss genom eftermiddagen med trygg hand.

Om evenemanget:

• Plats: Spy Bar, ingång från Biblioteksgatan 21 (Laroy).

• Speltider: Tävlingen startar klockan 12.30 den 7 december 2024 och beräknas vara slut senast klockan 18.00. Du måste vara på plats i spellokalen senast 12.00.

• Betänketid: Tävlingen spelas över 7 ronder med betänketiden 10 minuter för hela partiet och 5 sekunder extra per drag.

• Priser: Den som vinner tävlingen får en pokal. Dessutom lottar vi ut priser bland alla deltagare under dagen. Prisutdelning direkt efter att sista ronden är klar.

• Anmälan: OSA sker genom att swisha 395 kronor till 123 285 0303 (Svarta Hästen SK). Vi behöver din anmälan så snart som möjligt, men absolut senast den 6 december. De 60 först anmälda garanteras plats. Vid återbud mer än 24 timmar innan tävlingen får du tillbaka deltagaravgiften. Här är en lista på alla anmälda.

Välkommen!


Resultat i tidigare event: